Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
500 g mjölk. 1 g saffran (eller 1,5 msk saffranskoncentrat, se särskilt recept via länken till höger). 1000 g vetemjöl special (vetemjöl med hög proteinhalt)
Det här va minst sagt klurigt att få till men så löjligt gott så gör det gärna igen. Jag valde den vita mandelpastan från Monki till fyllning som är otroligt god, det går givetvis bra med vanligt mandelsmör
Grädda mitt i ugnen i 13-15 min tills dina saffransbullar har fått en fin gyllenbrun färg. Morgonen började med Luciamorgon på SVT och med Fares goda bullar
Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Kommentarer
sandunisamithangi
Tasty
sandunisamithangi
Thank you for this recipe.
sandunisamithangi
I love this recipe.
sandunisamithangi
Easy to make.
sandunisamithangi
Great recipe.
Logga in eller Registrera för att kommentera.