Tipset påmoset kommer från kollegor på jobbet. Sent igår kväll gjorde jag en stor omgång blomkåls- och broccolimos med cheddarost, vitlök och en klick creme fraiche, så gott
Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet. Lår potatis och blomkål ånga av lte, värm mjölken och kör med mixerstav till mos och tillsätt mjölk under tiden för rätt konsistens, smaka av med salt och peppar och rör ner smöret
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Lägg påblomkålshuvudet. Lägg upp quinoasalladen på ett fat. Idag ville jag göra en söndagsstek, men inte vilken som helst, utan en vegetarisk helstekt blomkål
Så kom då sommaren till oss, äntligen kan man lägga bort vinterjackan som hittills åkt på under de kalla kvällspromenaderna, nu är solstolarna framtagna och avdammade, benen är rakade och bikinin är provad för första gången i år
Den här frostingen måste vara det bästa som hänt på länge (Browned butter frosting). Frostingen har en bas av brynt smör och får den där knäckiga/karamelliserade smaken
@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. I det här fallet så hade jag en dressing till men när jag bara vill äta den ”au naturel” så brukar jag ha lite mer olivolja på plåten, ca 3 msk. 1 blomkålshuvud. Sätt ugnen på 225°. Skölj & skär broccoli och blomkål i 1 cm stora skivor. Lägg på en djup ugnsplåt och rosta högt uppe i ugnen i 15-20 minuter. 1 blomkålshuvud
De senaste veckorna har jag lagat glass påbrynt smör några gånger, och det bara måste ni prova. Jag brukar aldrig göra glass på det sättet, av den enkla anledningen att de två gånger jag har provat har det gått, eh, ja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.