Dottern multitaskar. ). Jag köpte lever för andra gången i mitt liv igår, och nu är leverlådan i ugnen. Iom att jag inte ville göra en lika stor sats som senast, så sparade jag ca 200g av levern för att steka leverbiffar
Tidigare i veckan fick jag ett mejl av Matilda som ville göra en utmaning. Jag tyckte det lät jätteku. Det gick till så att vi valde tre olika ingredienser som vi fick ha i en dessert/kaka (eller något annat sött)
Jag är en kvinna med absolut noll självdisciplin. Den liksom existerar inte ens… Jag har försökt säkert hundra gånger att tänka positivt på det, och intala mig själv att det bara är hjärnspöken, men det går inte
Hej. Igår kväll såg jag ett inslag med Handelsprofessorn Micael Dahlen på TV 4 nyhetsmorgon när han pratade om nyårslöften, varför man bryter dem och hur man ska gå till väga för att lyckas hålla dem och skapa nya vanor på riktigt
Gris är årets trendkött nummer ett om man ska tro på Arlas Kockrapport som kommer varje år. Och då pratar vi inte om fläskfilén eller kotletten, utan det ska vara annorlunda styckningsdelar som inte använts på länge i restaurang-och hemmaköken
För ett par år sedan såg Karin och jag filmen Julie & Julia på bio. Kort sagt handlar den om en ung kvinna som bestämmer sig för att under ett år laga alla 500 recept i en viss kokbok Det kanske inte låter så spännande, men det var en ganska bra feel-good-film
Det tråkiga med att beställa en stor sushi rätt upp och ner utan att hålla på att jamsa med "bara lax tack" och "får jag byta mot en räka" är man i slutändan alltid sitter med någon skum slamsa till fisk som man bävar för att stoppa i munnen
Jag valde att göra en indisk linsgryta som kallas Dahl och det blev lyckat. Även 4a åringen gillade det, särskilt då jag berättade att man använde brödet som sked och åt grytan med det
Men inte nu längre, nu ska de plockas fram och dammas av till utmaningarna som Eleonore serverar. Om man kikar in på bloggen "Fika med Eleonore" så kan man läsa om hennes utmaning för både sej själv och sina läsare, en utmaning som vi bestämt oss att hänga på
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.