Blev inbjuden till en FB-grupp som heter Skaldemans LCHF. Där samlas folk som tröttnat på kak -och brödbakande lchf-recept och som vill gå tillbaka till "basic" med strikt LCHF
Hösten är verkligen mysig och man får försöka att ta vara på alla tillfällen man kan. Under hösten tycker jag om att göra pajer, mustiga grytor, grova bröd och pizzor
Toppa med den rivna osten. Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Skär mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostkiva något och lägg på en salamiskiva. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
Det blir nämligen inte bättre, vackrare eller godare, jag har själv prövat och bakat på flera olika sätt, med assistent, med sten och i tjusiga jäskorgar
Mycket bekvämt att kunna förbereda allt och bara invänta den perfekta konsistensen på köttet. Mangosalsa och guacamole väntade i kylen och även osten rivdes i förväg
Självklart serverat med kritvitt basmatiris och naanbröd gräddat på sten. Smula ner jästen i en degbunke och häll över fingervarmt vatten, rör till jästen löst upp sig
Kanske prioriterade vi bort lite väl många måsten, men men. Just måsten brukar aldrig springa ifrån en utan snällt finnas kvar tills nästa lucka i kalendern dyker upp
Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.