Vänd sill som man köper i saltlag i mjöl och stek den klar. Servera med potatis. Stek en hackad lök, häll på grädde, lite salt och vitpeppar och låt koka ihop
Servera med en tomatsallad och kokt potatis. När jag tänker på husman så är det påfallande recept som är ganska enkla att göra, men som kräver sin tid att göra
Stekt Rimmat Sidfläsk. Löksås. Kokt Potatis. Pudra mjölet över - rör ihop - höj värmen lite. Löksås. 225 gr i ugn 12-14 min beroende hur du vill ha dom. 2,5-3 dl Mjölk (beroende på hur tjock du vill ha den). Stek löken långsamt på låg värme ca 15-20 min (karamellisera). Låt sjuda i 5 min - Smaka av med baskrydda. 12-14 min. 2,5-3 dl Mjölk
Servera med skalpotatis, t ex mandelpotatis. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara). 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara)
Lägg potatisen i en rymlig kastrull, häll på vatten så att det nästan täcker och salta. Salt. Jag lovade ett vanligt recept efter mina konstiga experiment med flerdagarskakorna Caneléer och här kommer receptet på min favoriträtt när jag var liten
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.