Marulken fick sällskap av stekta grönsaker från stekpannan med en vinägrett gjord på rökt olivolja. Allt toppades med en otroligt god samt len och krämig sötpotatisaioli (som helt apropå även är god att toppa en tallrik med rykande het daal, recept hittas här)
Ett tips är att tärna det och steka ihop medgrönsaker. Smaka av med salt och peppar. Skär bacon + grönsaker och lägg i en burk, ev bryn på försiktigt och ge färg innan maten skall serveras
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
Servera torsken tillsammans med rostade grönsaker och pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Lägg skockorna i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. olja med neutral smak. Lägg ner gösen med skinnsidan nedåt och stek i ca 3 minuter tills skinnet är knaprigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.