Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då med Havsabborre. Fisken serveras med en god kalvfond där tomat, citron och kapris ger fonden en syrlig smak
Denna dessert är god tillsammans med pistageglass. Servera med glass. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg
Jag gillar att krydda fläskköttet med örter, lite vitlök och rivet citronskal för det lilla extra. Fläskkött serverar jag genomstekt, men inte överstekt – då blir det torrt
På bilden längst ner serveras stekt sparris med chèvremousse som förrätt. Mina barn kan vräka i sig denna vårprimör med stor förtjusning för att sedan fascineras av den kemiska inverkan den har på urinen
1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stekta fiskpinnar
Går bra att äta som vegetarisk rätt med en härlig sallad till. Tryck till potatisen med en träslev och stek på rel svag värme ca 9 min. Vänd röstin med hjälp av ett grytlock och stek ytterligare 9 min på andra sidan
Varva lagen, stekta strömmingen med fänkålfrö och kryddpeppar (lätt bortlade) å självklart med lök. Lägg upp strömmingen med skinnsidan nedåt på en skärbräda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.