Lägg över strömmingen i ett djupt fat eller en stor burk och häll ättikslagen över. Ordet skär kommer från ett fornnordisk ord för just ren eller blank
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Om du gillar stektströmming så rekommenderar jag verkligen detta receptet. Har alltid bara stekt mina vända i ströbröd, men att doppa i créme fraiche blandningen och sen grovt rågmjöl
Jag har inte alltid förstått denna rätts storhet, även om den har varit ständigt närvarande på jul och påskkalas, på mormors middags bord eller på husmanskosts-veckan i restaurangskolan
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek dem i omgångar i smör
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. 600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
Skölj av och panera sillfiléerna i ströbrödet och ställ åt sidan. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara). Lägg i sillfiléerna och stek cirka 2 minuter på varje sida på medelvärme. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.