Några morötter i skivor eller strimlor. Några klyftade och stekta champinjoner tillsammans med pariserpotatis passar mer än väl ihop med den här rätten
Det pendlar mellan ugnsbakad, stekteller pocherad. Jag hade kunnat tänka mig att ugnsbaka även brysselkål eller blomkål i detta sällskap, men gårdagens val föll på broccoli
Servera torsken tillsammans med rostade grönsaker och pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Servera gärna med kokt potatis (eller blomkål om du äter enligt LCHF) och gärna något kryddgrönt t. abborre rensad och fjällad salt vitpeppar eller svartpeppar ev
Avnjut medknaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. stekt fläsk. I med gräddmjölken, vispa, vispa. Förkoka grönsakerna i kanske fem minuter, häll sedan av vattnet och låt dem stå
Slå på grädde och smaka av med senap, salt och peppar. Lägg de kokta primörerna i senapsstuvningen och vänd runt, servera med falukorven och knaprigt knäckebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.