Stekt ris eller fried rice
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 800 gram kokt ris, ca 8 dl - helst basmatiris, thairis eller pilaffris
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 röd chili frukt eller 0,5 tsk chiliflakes
  • 12 tsk hackad färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
  • 12 msk olja, ex. solrosolja
  • 12 dl majs och/eller gröna ärtor
  • 13 salladslökar eller 0,5 purjolök eller 1 gul lök
  • 12 morötter
  • 11 halv röd paprika
  • 11 halv grön paprika
  • 11 tsk gurkmeja
  • 13 ägg
  • 12 msk ljus sojasås
  • 11 tsk sesamolja (valfritt)
  • 1 saft av en halv lime (valfritt)
  • 12 msk fisksås (valfritt)Koka riset om du inte redan gjort det. Du kan använda kallt överblivet ris eller koka nytt. Skala och hacka vitlök och lök. Hacka chilin. Skala och strimla morötterna. Lägg på en tallrik. Skölj och strimla paprikor. Lägg på samma tallrik. Skölj och strimla löken och lägg på tallriken. Fräs vitlök, chili och ingefära i en stekpanna eller wok någon minut. Lägg över i en kastrull. Fräs sedan morötter, paprika och lök samt lägg över i kastrullen. Stek eller värm upp 1/3 av riset i taget i panna. Krydda riset under tiden med gurkmeja. Knäck äggen i en liten skål och vispa ihop dem. Stek en tunn omelett i pannan. Lägg upp på en skärbräda och skär i strimlor. Du kan också strimla ägget med stekspaden direkt i pannan. Tillsätt strimlat ägg till det stekta riset och rör runt. Smaka av det stekta riset med salt, gurkmeja, chili, limesaft, fisksås samt sojasås. Stekt ris är nu klart att servera. Lägg ev. upp på ett fat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.