800 gram
kokt ris, ca 8 dl - helst basmatiris, thairis eller pilaffris
11 klyfta
vitlök
10,5 röd
chili frukt eller 0,5 tsk chiliflakes
12 tsk
hackad färsk ingefära eller 0,5 tsk torkad
12 msk
olja, ex. solrosolja
12 dl
majs och/eller gröna ärtor
13 salladslökar
eller 0,5 purjolök eller 1 gul lök
12
morötter
11 halv
röd paprika
11 halv
grön paprika
11 tsk
gurkmeja
13
ägg
12 msk
ljus sojasås
11 tsk
sesamolja (valfritt)
1 saft
av en halv lime (valfritt)
12 msk
fisksås (valfritt)Koka riset om du inte redan gjort det. Du kan använda kallt överblivet ris eller koka nytt. Skala och hacka vitlök och lök. Hacka chilin. Skala och strimla morötterna. Lägg på en tallrik. Skölj och strimla paprikor. Lägg på samma tallrik. Skölj och strimla löken och lägg på tallriken. Fräs vitlök, chili och ingefära i en stekpanna eller wok någon minut. Lägg över i en kastrull. Fräs sedan morötter, paprika och lök samt lägg över i kastrullen. Stek eller värm upp 1/3 av riset i taget i panna. Krydda riset under tiden med gurkmeja. Knäck äggen i en liten skål och vispa ihop dem. Stek en tunn omelett i pannan. Lägg upp på en skärbräda och skär i strimlor. Du kan också strimla ägget med stekspaden direkt i pannan. Tillsätt strimlat ägg till det stekta riset och rör runt. Smaka av det stekta riset med salt, gurkmeja, chili, limesaft, fisksås samt sojasås. Stekt ris är nu klart att servera. Lägg ev. upp på ett fat.
Tillsätt ris och knäck i ägget. 1 1/2 dl kokt ris. Så här gör du. Bryn köttfärsen i olja. Tillsätt skivad purjolök, strimlad vitkål, ingefära, sambal oelek och stek en stund
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.