800 g
fisk ex. Hoki- eller torskfiléer, 5 dl matgrädde, 1 tärning fiskbuljong, 1 msk mjöl, dill, soltorkade tomater i marinad, en plåt potatis, citron, salt/peppar, smör/olja och något grönt.
Till det gjorde jag grönsaksbulgur - bulgur som jag blandade med lite stekta grönsaker. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost ochsoltorkadetomater
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Till det gjorde jag grönsaksbulgur - bulgur som jag blandade med lite stekta grönsaker. Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien med fetaost ochsoltorkadetomater
dill, färsk eller frusen. Stekt rödspätta, en klassiker. Vänd fisken i ägget och sen i ströbrödet och stek i rikligt med smör tills paneringen har fått fin färg
Skär tomaterna i tunna skivor och lägg i lager ovanpå potatisen. Det här receptet kräver sin tid i ugnen men belöningen blir härliga smaker med väldoftande kött och potatis som sakta fått koka sig mjäll
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.