Ingredienser Chilisås 300 g röd chili (utan frön) 1,5 cm färsk ingefära 2 schalottenlök 3 klyftor vitlök 2 msk risvinsvinäger 1 msk socker 2 dl tomatketchup 4 dl vatten 2 msk soja 1 dl olja 1 äggvita salt och peppar Krabba 2 King Crab ben (kan ersättas med fisk, kyckling eller andra skaldjur) olivolja Steamedbuns 25 g jäst 4 dl mjöl 125 ml vatten 1,5 tsk socker 1 msk olivolja neutral olja eller frityrolja Garnityr 0,5 röd chili 0,25 kruka koriander
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Sticky buns. Tillsätt salt, socker och så mycket av vetemjölet att du får en smidig deg som
Ta upp köttet och fördela det över skålarna med risnudlar. Skär rättika och morötter i tunna strimlor och låt dem marinera någon timme i risvinäger och lite råsocker
"Semlorna" serverades tillsammans med hackad vårlök, koriander, gurka och chilimajonäs. Receptet till buljongen som köttet baddade i kopierade jag ur min Farang-kokbok, med några små ändringar, det blev riktigt gott
Vänd dem regelbundet. Skumma av det med en sked. Skölj och rensa salladslöken. Lägg äggulorna, citronsaften och skalet i enmetallskål och vispa i vattenbad tills det skummar (låt inte blandningen bli alltför varm)
Vispa smör, socker och kanel till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp. Pensla med uppvispat ägg. Tillsätt socker, kardemumma, ägg, salt och det mesta av mjölet
Makens långkokta fläskkött, picklad morot + rättika, strimlad salladslökoch hackade jordnötter. Pensla lätt med rapsolja och vika ihop till ett runt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.