Om vi ska kokadetperfektaäggetså måste vi definiera hur detperfektaägget är. Så här i påsktidersåkokasdet enorma mängderägg i Sverige, i runda slängar äter vi fyra ägg per person i Sverige
Dessutomblir gulan blek vid överkokning, inte alls så vackert gul som man vill ha den. Troddedet var så man gjorde - men det finns tydligen många sätt att kokaägg på
Jag lägger mitt ägg i kallt vatten och tar tid från att det börjar koka. Så enkelt. Nåja, vi har alla våra knep och lycklig blir man av detperfektaägget
Kokaäggen och ta fram sillen samt gräddfilen. Ta ut laxen och öppna försiktigt varje foliepaket, servera laxen tillsammans med de kokta potatisen, sillen, äggen, såsen och honungsmelonen som efterrätt
Skölj dem sedan i kallt vatten, skala och deladem. Sallad med kokta äggPortioner. Sardellvinägrett. Vänd grönsakerna i vinägretten före servering och servera med ägghalvorna
Fortfarande är det några veckor kvar på sommarlovet, och många har ännu semester, så framöver kommer det säkert tillfällen för många att ge sig ut på utflykter till badstränder eller andra sommaraktiviteter, t ex så ska det bli kanonväder i helgen igen
Den här varianten blir pga citronsaften syrligare och de färska tomaterna ger en fräschare känsla. Som jag sagt tidigare tycker jag att det är en fenomenal idé att lägga kokta ägghalvor i goda såser
Så kom ihåg det näst gång - lägg i en tesked så är ägget intakt när du tar upp det. Lägg ner en tesked i kastrullen när du kokarså slipper du att ägget spricker, eller om det redan har en spricka så läcker inget ut från ägget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.