En het och fräsig karibisk grytamed curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Alla färdigköpta räkor i stark sås bleknar i jämförelse med dessa, det vågar jag lova. När jag fyllde sjugofem år önskade jag mig boken Medelhavsmat för svenska kök, så, då var en fantastisk och för mig närapå revloutionerande upplevelse
Servera med ljust bröd och varför inte ett glas öl. Skala räkorna. Lägg i räkorna. Låt dem koka med i 2 minuter. 500 g tinade räkormed skal. 500 g tinade räkormed skal 4 msk tomatpuré 4 msk vatten 4 msk balsamvinäger 1 msk konjak 1-2 tsk sambal oelek 1 ½ msk olivolja 4 krm salt 2 krm strösocker 3 msk finhackad scharlottenlök 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad dill
Värm olivolja i en gryta. Rör i räkorna strax innan serveringen och smaksätt med hackad dill, salt och peppar och garnera med gärna med lite dillkvistar
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Smaka av med salt. Skär kycklingköttet i bitar och lägg i stekpannan, tillsätt räkorna och stek ca 2 minuter. 100 g räkor, skalade. 500 g kokt spaghetti 100 g benfritt kycklingkött 100 g räkor, skalade 3 röda chili, skurna i småbitar 300 g bambuskott, strimlade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 dl salladslök, skivad 2 msk ostronsås 2 msk sojasås 1 msk svart soja 1 msk socker 1 tsk fisksås 2 msk matolja
Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk grytastark men väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.