Utav detta blev det en stark gryta, till och med sonen tyckte att den var stark… då var den det. Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi
Har fortfarande ambitionen att åtminstone en dag i veckan äta vegetariskt, och idag delar jag med mig av ett recept som gick hem hos alla här i familjen
Vilken underbar dag det har varit idag, rena sommardagen. Nu är de små godingarna här och vi skall se på barnprogram, undrar vad detblir kan det vara så att vi har sett programmet flera gånger redan
Idag blev det sovmorgon såå skönt. Iväg en liten sväng på ärenden och sedan ställde jag mig i köket och grejade ihop en fläskfilé gryta som var riktigt god
Detblir en ganska såsig rätt, så det räcker att komplettera med kött, så är middagen klar. Men ikväll har det blivit en smarrig grönsaksgratäng som definitivt förtjänar publicering
Blirdet för tjockt kan lite vatten tillsättas. Det blev två sorters salami en stark och en mild, Spinata Calabrese och Fransk Bondsalami, samt Serranoskinka
Det här receptet ger sex stadiga portioner. Tillsätt mer smör om det behövs. Stimla 1-2 röda paprikor (jag fick dock ta gula idag). Tillsätt 100 g syltlök samt 1/2 dl av spadet från burken. Stimla 1-2 röda paprikor (jag fick dock ta gula idag). 1/2 dl av spadet
Med tanke på årstiden och det underbara vårvädret vi haft här nere idag med sol och blå himmel, så kanske det hade varit mer passande och lockande med något i grillväg istället för en gryta
Ingredienser Portioner. 6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser Portioner. 6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Sist fräser du räkorna och lägger över dem i den kreolska grytan. Servera Kreolska räkor med kokt blomkål (koka buketter i 10 minuter), kokt broccoli (koka med blomkålen), koka bönor som gröna bönor (koka med blomkålen)
Krydda köttet med salt och peppar och flytta över det till en tallrik. Börja med att fräsa löken i några minuter och tillsätt sedan resten av det skurna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.