Hej då flummiga sommarlov, hej termin med inrutat schema. Många gånger lovprisar vi enkelheten i samband med semesterns matlagning och faller in i mer krävande köksövningar när vi har som minst tid
Ibland händer det, att man får äggulor över och inte vet vad man skall använda dem till. Visst det går att ha dem i pannkakssmeten eller att förstärka färgen i en sockerkakssmet
I Yorkshire, i norra England, finns det en rabarbertriangel (ungefär som Bermudas triangeln fast med rabarber och utan mystiska försvinnanden, vad jag vet)
Chokladprovning. Hejsan. Vi närmar oss helg igen, så himla skönt. Vi besökte ju Österlens chokladfabrik för ett tag sedan och köpte med oss några gobitar
Juldagen är här. Julafton har passerat och vi har haft två fina dagrar i Oslo men kallt och massa snö. Igår på julafton var vi nere i stan och gick en promenad och avslutade på ett café såsom vi alltid gör, ett besök på graven blev det också
Borta är bra, men hemma är ändå alltid bäst. Den här månaden har utmaningen i Månadens sötsak varit att baka något på temat HEMIFRÅN och jag måste säga att ni lyckats exceptionellt bra
Vispa ägg och socker och vaniljsocker. ½ tim för hand eller 10-15 min med elvisp. Blanda vetemjölet. Klicka ut smeten på smorda plåtar och strö på lite strössel
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner det i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.