Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Hallon, havtorn, aronia, spettekaka, äpple – allt kommer från närliggande gårdar och småskaliga producenter i Skåne som är lika måna om kvalitet och smak som vi
För dig som gillar spettekaka, gillar det här. Nu när man har bakat något med äggvitor så har man ju några äggulor kvar och varför inte göra några maränger av det
Till dessert var det hallon och hjortron med grädde och flera olika kakor såsom spettekaka och morotskaka, så ni förstår säkert att maten skiljer sig mycket från ett svenskt julbord
Det blev så klart en mycket trevlig måltid som avslutades med kaffe och spettekaka och mer än mätta var det skönt med en promenad i den härliga sommarkvällen tillbaka till boendet
Som sig bör, när det är skånskt- så blev det en ”spettekaka” till efterrätt. Då har jag precis kommit hem från pressvisningen på härliga Skånska Byggvaror och Plantagen i Barkarby
Skånsk spettekaka från Det gröna skafferiet. Borta är bra, men hemma är ändå alltid bäst. Den här månaden har utmaningen i Månadens sötsak varit att baka något på temat HEMIFRÅN och jag måste säga att ni lyckats exceptionellt bra
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner det i äggsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.