Lägg skivade morötter och purjolök i en kastrull, pressa i vitlöken och riv i ingefäran. Underbar, smakrik, mättande veganrätt med inflamationsdämpande kryddor
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Morötterna är köpta färdiga. 3ägg3 dl socker3 dl vetemjöl1tsk vaniljsocker3tsk bakpulver1½ tsk kanel1tsk kardemumma½ tsk malen ingefäraen nypa salt1½ dl solrosolja4½dl rivna morötter. 1) Sätt ugnen på 150 grader2) Vispa ägg och socker pösigt3) Blanda alla torra ingredienser och häll i äggsmeten4) Tillsätt olja och morötter5) Häll smeten i formar, ( jag får aldrig plats med hela smeten i 12 formar)6) Grädda i mitten av ugnen 12 -15 min. 60g smör4dl florsocker1 tsk vaniljsocker100g philadelphiaostskalet av en limeVispa alla ingredienser med elvisp. 4½dl rivna morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.