När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan. Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod
Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev. spenat. Det var längsen jag bjöd på ett enkelt och gott recept, vi har helt enkelt bara ätit tråkigt haha
Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor. Spenat. Skölj potatisen och koka i saltat vatten. Fräs lök, vitlök ochspenat i smöret i en varm panna
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. 11 msk färsk timjan Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. 1 3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. 1Skär baconet i bitar och stek det i knaprigt. 1Vispa upp äggen och vispa i salt, peppar och timjan. Häll över osten och grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter
Precis innan servering strimla baby spenatenoch strö över grytan och låt den sloka ner i grytan. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Tomater, lök och vitlök blandades med spenatoch jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.