Vi har härmed gjort detta till ett återkommande spektakel. Jag har ett gäng maträtter och bakverk på en lista som jag tänker att jag ska laga någon gång
Pasta, tomater, mozzarella, basilika, olivolja, vitlök. När man dänger ihop dom ingredienserna brukar vi snajsa till det lite och kalla spektaklet för Pasta Caprese
Alltså jag har egentligen inte tid att blogga. Jag hänger med fina vänner, dricker vin, äter god mat, promenerar, dricker kaffe, trycker semlor, hembakta cookisar, mintchoklad och ostbollar
Vad tycker ni om julen, foodies. Är ni såna som bara vill gå och gömma er och krypa fram när hela spektaklet är över, eller är ni såna som njuter av varje sekund så här års och bara inte kan få nog
Är barnsligt förtjust i detta spektakel. Recept som detta gillas skarpt av mig och många med mig. Kycklingfilé och en underbart god sås, lätt att förbereda och smakar yummy
Han spekulerar lite om det ovanliga namnet. Dagens gåta. Vad är det som skummar på tallriken, och har en lätt & elegant balans mellan sötma från ärtor och syra från citron & mousserande vin
Den här sufflén är supergod, och verkar dessutom vara idiotsäker. Jag har gjort den två gånger, en gång på impuls utan att veta så mycket om suffléer och att de visst ska vara knepiga, och en gång igår
Så här års förvandlas jag till en sur tant som muttrar och fräser saker som att Halloween inte är det minsta kul utan bara ett tramsigt kommersiellt påhitt
Otroligt långt namn, men åh så otroligt gott. Hela spektaklet består av en mjukseg chokladkaka, ett lager kakdeg, ett lager med choklad + jordnötssmör och ovanpå kolapopcorn, samt ringlad choklad och flingsalt
Så, då är ordningen återställd i världen och det är åter fredag och dags att fira helg. I det Mårtenssonska köket firas det lite extra denna fredagen faktiskt, för från och med nu är det lediga fredagar som gäller för oss båda
När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat
I afton kommer vi att påvisa två exempel på matpsykoser. Den ena är när Joakim Månlöf år 1976 bestämde sig för att skicka in sitt recept på bananbacon till Allt om Mat, den andra när familjen Bruun mer än 35 år senare tillagar och äter just denna bananbacon
Det är inte alltid som min älskade sambo gillar mina spektakel i köket. går genom magen, säger man ju. Så efter en lite tuff vecka på jobbet, då jag var alldeles för trött för att komma på vad det skulle bli för "extra" till fredagsmysmat bestämde jag mig för att göra Johans paradrätt
Och ja, det måste ju se ut som en spektakel när jag varje dag öppnar mina dörrar för att få ta del av dagsljuset, sätter ner mina luncher på mitt mosaikgolv, och börjar fota
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.