Äppelchutney
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Äppelchutney
  • 500 g matäpplen av syrlig sort, grovt hackad
  • 80 g gul lök, fint hackad
  • ½ dl lingon (frysta går utmärkt)
  • 2 små vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 kanelstång 2 stjärnanis 1 krm malen kardemumma
  • ½ dl sweet chilisås
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 ½ dl socker
  • 2 krm salt
  • Lägg alla ingredienser utom sockret i en tjockbottnad gryta, låt koka upp och sedan småputtra ca 10 minuter Rör ner sockret och låt chutneyn fortsätta sjuda 40 minuter, rör om då och då.
  • Låt chutneyn svalna och häll sedan upp den i väl rengjorda burkar, förvara chutneyn i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.