Sparrissoppa – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 margarin eller smör att steka i
  • 1500 g grön sparris
  • 16 dl vatten
  • 13 hönsbuljongtärningar
  • 15 dl mellangrädde
  • 1 salt och peppar
  • 1 eventuellt lite mjölk för att späda soppan
  • 11/2 purjolök
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 pkt fryst löjromTvätta och skär purjolöken i fina skivor. Fräs den i margarin eller smör i en gryta tills den är mjuk.
  • 1 Skär bort det grövsta på sparrisen och kasta det. Skär den i 3 centimeter långa bitar. Tillsätt sparris, vatten och buljong­tärningar i grytan.
  • 1 Låt sparrisen koka i 5-10 minuter tills den är mjuk.
  • 1 Ta upp 8 sparrisknoppar som du ska ha till garneringen.
  • 1 Kör soppan slät med en stavmixer eller använd en mat­beredare. Tillsätt mellangrädde och låt soppan småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite mjölk om den är för tjock.
  • 1 Hacka purjolöken till garneringen i fina bitar.
  • 1 Servera soppan med sparrisknoppar, crème fraiche, löjrom och purjolök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.