Torskrygg med sparris, syrade tomater och vitvinssåsI helgen åt vi en otroligt god torskrygg tillsammans med kokt sparris, syrade tomater och vitvinssås
Lammfilen marinerade jag i vitlök, rosmarin, balsamvinäger salt, peppar och lite honung. Fräste sparrisen, rödbetorna och kantarellerna i en rejäl klick smör med bara lite salt
De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
jag brukar köpa dem när vi är utomlands på semester och har saknat dem här hemma. För ärligt talat, hur kul är det både att koka rödbetor och sedan bli knallröd om händerna när de skalas
Skala rödbetorna och skär dem i kvartar. Ringla olja över och på med flingsalt. Citron- och timjansmör. Skölj citronen och riv skalet och pressa ut saften
Spola av i kallt vatten och låt rinna av. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.