Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön grön sparris (450 g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Inga konstigheter, baconlindad sparris är enkelt att göra… och uppskattat. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sparrisen och låt den koka ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig
Sparrissäsongen är här. Vita, tjocka och mjälla sparrisar finns att tillgå i torg och butik. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås
Servera musslorna med sparrisen och garnera med lite kärnor från granatäpplet. Pressa apelsinerna och citronen, sila juicen och koka med stjärnanis och kardemumma tills ca 1 dl återstår, vispa i smöret
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Sparrissoppa med inspiration från MaddeKoka upp grönsaksbuljong, häll i vit sparris från burk. späd med matlagningsgrädde och smaksätt med med buljong, vitt vin och örtsalt Hade det varit säsong hade det varit perfekt att ha i lite färsk sparris
Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. 1 knippe grön sparris (450g). Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden
Jag älskar sparris, och nu är det verkligen läge att ta ut svängarna. Den svenska sparrisen - som är lite försenad p g a den sena våren - har precis börjat dyka upp i butiksdiskarna, och är aldrig så fin som just nu och de kommande veckorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.