Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Igår visade han mig hur man lagar en traditionell paella
I helgen gjorde pappa en fantastiskt god middag - spanskPaella. När vi var på semester i Italien köpte vi en paellapanna som man kan ha på grillen, blanda annat till att göra paella men man kan även laga andra saker på den
-Paella. Jag intygade att jag självklart ville ställa upp, men att jag kanske lätt hade överdrivit min förmåga att under givna förutsättningar kunna leverera paella till ett sällskap på hundra personer
PaellaEn klassisk rätt där det finns lika många recept som matlagare. Lägg till eller dra ifrån som du själv önskar – musslor, kräftor, med eller utan chorizo
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Låt paellan bli varm. Skala och hacka löken. Fräs den med saffran i en gryta med olja på medelvärme. Tillsätt ris och vatten, och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.