Ingredienser Portioner. 4 smör eller margarin att smörja formen med 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 750 g potatis 360 g strimlad, rökt skinka Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Börja med att hacka lök, vitlök, samt en paprika fint. Riv tomaterna på ett rivjärn. Rosta de övriga tpaprikorna på öppen låga eller i ugn på 230 grader tills de är svarta
Koka revbensspjäll. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något
minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3 vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten
Började sent, hade långlunch och slutade tidigt. Det hör inte till vanligheterna, var för sig ens, nu för tiden, men i dag prickade jag in alla tre sakerna på samma dag
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill