Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Som jag skrev tidigare har vi sedan en tid besök av en trevlig ung man från Spanien
Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme
Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Currydoftande kycklingsoppa är det första receptet vi testar ur Monikas matkasse. KycklingsoppaIngredienser200 gram kycklinglårfiléer1 morot1/4 purjolökSmör till stekning1 vitlöksklyfta6 dl vatten2 msk kycklingfond1-2 msk tomatpuré1 dl risoni2 msk Curry2 msk crème fraicheSalt och svartpepparMatlagningsyoghurtPersiljaInstruktionerSkiva morötterna i tunna stavar, i ungefär 3 cm långa strimlor och gör detsamma med purjolöken. Currydoftande kycklingsoppa from Matskafferiet 200 gram kycklinglårfiléer
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Oj vilket härligt väder det har varit i helgen. Har befunnit mig bland sjöar och djupa skogar. Grillat färdiga hamburgare och korv och njutit av enkelheten och värmen
Fräs riset i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 15 minuter. Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.