Spaghetti med köttfärssås är en klassiker som ju funkar nästan jämt. Som snabbmat i vardagen med färs och färdig tomatsås eller som bjudmat med extra tillbehör som goda oliver, ett gott (vitlöks)bröd, mozzarella och solmogna tomater och ett gott rödvin
Tillsätt krossade tomater och alla kryddor. Här kommer en vegetarisk variant av spaghettibolognese med smaker av oregano, tomater, oliver och en god olivolja
Det kommer en tid i allas liv då denne kommer till insikt och idag var det just en sådan dag. Spaghetti kokades och blandades med såsen till en fantastisk duo där smaker och konsistens gick hand i hand
Sätt på pastavattnet och koka spaghettin. Det är frukost och alla sitter där och sörplar kaffe. Man ser sig omkring på alla upplagda godsaker – och så kommer tanken ”man kanske skulle fixa ett par extra smörgåsar och ta med sig, för vi har ju i alla fall betalat för frukosten
Eller SpaghettiBolognese om man vill det. Finns ju hur många recept som helst men läste någonstans att en klassisk Bolognese från staden Bologna ska innehålla buljong, morot och selleri
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallarspaghettialla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Servera med fettucine eller tagliatelle (INTE spaghetti) och parmesan vid sidan. Låt småputtra under lock, på låg värme i 3-4 timmar för att utveckla alla smaker. 400 g färsk tagliatelle eller fettucine (inte spaghetti
Spaghetti. Lägg också i pesto alla genovese rör om och servera. Pesto alla Genovese Barilla. Koka spaghettin i rikligt med vatten i en kastrull ca 8 minuter tills pastan blir al dente
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.