Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigt billigt och dessutom så är det ju roligare att variera sig lite med fisksorterna
Det här är en rätt som tar lite tid att laga. Många moment, men det är den värd. Jag har inga exakta mått på ingredienserna och sen beror det ju lite på hur hungrig man är – men ett ungefär kan jag bjuda på
Halstrad torskrygg med sandefjordsås och smörstekta kantareller. Färsk fisk är bland det godaste som finns att äta tycker jag och det är något som vi har sagt att vi ska göra oftare
Stekt strömming med potatismosStrömming kan varieras på många sätt. Detta recept är med en klassisk senaps- och dillfyllning, men låt gärna fantasin ha spelrum
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Det här är ett riktigt klassiskt recept som jag inte lagat på många år. Fantastiskt gott och enkelt. Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt
Nej, mina vänner, det här var inte kvällens mat. Däremot var det lördagskvällens varmrätt, i den meny som började med syrlig räk- och avocadococtail och slutade med citron-panna cotta med dulce de leche och hallon
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Linfångad tonfisk kan man beställa från Mat Hem. Den är inte billig men väldigt god och snabblagad. Halstra den, servera med en god salsa och en sallad, potatis eller ris
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.