Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret, som vispas i lite i taget. Sommartårta. Både botten och fyllning görs med fördel dagen innan tårtan ska serveras, men lägg inte ihop den förrän strax innan servering
Kolla kakan med en sprovsticka när den är klar, grädda annars lite till. Tvätta citronen noga och riv citronskalet (var noggrann med att endast riva det gula), pressa sedan ur citronsaften
På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
Börja medmarängbotten. Fördela smeten på en plåt försedd med bakplåtspapper. Marängbotten. Medan marängen svalnar vispar du vaniljsåsen och rensar jordgubbarna
Nu när hösten och snart vintern är här på allvar tycker jag att det är trevligt att göra en riktigt somrig tårta med jordgubbar, maräng och sockerkaksbotten som är supergod även när det är kallt ute =) Jag odlar ju jordgubbar på balkongen men de här kommer inte därifrån även om man fortfarande kan gå ut och plocka någon enstaka jordgubbe på balkongen, jordgubbar är ju inte lika goda på vintern/hösten men de här var goda och söta
(Gör först en mall med hjälp av en tallrik på smör eller bakplåtspapper, som du har lagt på plåt. Bred på krämen och garnera med spritsad grädde och jordgubbar som på bilden eller efter egen fantasi
Garnera med ca 250 g hallon. Tårta kan vara så fantastiskt gott, inte minst i sommartider när naturen dignar av frukt och bär som kan användas som garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.