Sommarpavlova

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 
6 rumstempererade ägg

  • 13 1/2 dl socker
  • 1
1 liten nypa salt
  • 1
2 tsk majsena (majsmjöl)
  • 1
1 tsk ljus vinäger

  • 15 dl vispgrädde
  • 1
 frukt och bär efter smak och tillgång
Så här gör du Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.
 Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern.
 Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.
 Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på vispad grädde och dekorera med färska bär. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 447

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.