Sockriga snäckor med vaniljkräm
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 11 g saffran
  • 12 dl strösocker
  • 15 dl mjölk
  • 1250 g rumsvarmt smör
  • 11 st ägg
  • 11 tsk salt
  • 116 dl vetemjöl
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 10.5 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 dl fast vaniljkräm av marsanpulver
  • 10.5 dl russin
  • 1 ägg
  • 150 g jäst 1 g saffran 2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g rumsvarmt smör 1 st ägg 1 tsk salt 16 dl vetemjöl Fyllning 75 g rumsvarmt smör 0.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl fast vaniljkräm av marsanpulver Lussekatter 0.5 dl russin Pensling ägg Ugn: 225°Smula jästen i en degskål. Mortla saffran med 1 msk av sockret. Värm mjölken med saffran till 37°. Häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av sockret, smöret i bitar, ägg, salt och mjöl.
  • 1 Arbeta degen väl i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
  • 1 Fyllning: Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Lägg russinen i blöt i vatten.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut en av dem till en rektangel, 60 x 30 cm. Bred först på smörfyllning på halva, sedan vaniljkräm ovanpå smöret. Vik över den ofyllda halvan.
  • 1 Skär degen i remsor, snurra ihop till en bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i 40 minuter.
  • 1 Lussekatter: Rulla ut en längd av degen och dela i 18 bitar. Rulla ut fingertjocka längder och forma lussekatter. Tryck i russin. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
  • 1 Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • 1 Pensla bullarna med smält smör och doppa i socker eller sikta över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.