Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter påsockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Sätt ugnen på175 grader. Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix. Bred ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 1 dl vatten. 3 dl Finax GF Mjölmix (180 g). apelsin eller 1 tsk vaniljsocker
och hittade ett recept på saftig sockerkaka med riven mandelmassa. ) om man nu har mandelmassa hemma, annars kan man baka saftig sockerkaka ändå, utan mandelmassa
Låt kakan svalna i formen några minuter innan kanterna lossas med kniv och kakan tas ut. Här har Moster Gertruds sockerkaka med äpplen och kanel fått vara huvudnumret i trädgårdens kaffepaus
Låt kakan stå till sig några minuter och stjälp sedan upp den på fat. Sockerkakan är naturligt glutenfri och förvandlas lätt till helt mjölkfri med mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.