vispgrädde. 1mintchoklad (12 plattor) + 4 st till garnering. 1vispad grädde (valfritt). 1konserverade päron (valfritt)Värm vispgrädde i en kastrull, smält chokladen i grädden under omrörning
Idag tänkte jag bjuda på vår nyårsefterrätt, Daimpannacotta. Lägg gelatinbladen i kallt vatten medan du börjar med att koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver och låt sjuda några minuter
Då passar detta recept perfekt eftersom man har en god soppa framför sig på max 20 minuter. 5 liter vatten. Stek blandningen i lite olivolja på medelstark värme i 2-3 minuter. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka. 5 liter vatten
Fräs löken och vitlöken i lite smör i en kastrull och häll sedan på vattnet och vispgrädden. Nu när det är varmare ute så kanske man inte tycker att det är jätteroligt att spendera mycket tid vid en varm spis men vill ändå äta varm mat och då är den här soppan ett bra alternativ eftersom det bara tar 15minuter att laga den. 5 dl toscansk tomatsoppa. Lägg ner laxbitarna och sjud soppan tills laxbitarna nästan är klara (5minuter), häll sedan i tomatsoppan och kräftstjärtarna. 5 dl toscansk tomatsoppa
Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Låt puttra på låg värme ett par minuter under omrörning så sockret smälter in i moset. Hela äppelbitar kokades och kördes sen igenom en passertillsats på assistenten hon hade
Servera på en gång eller ställ in i frysen. Glass på minuten (2 personer). 2 dl frysta blåbär eller andra bär250 gram kvarg2 msk kvarg. Glass på minuten (2 personer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.