Sockerkaka med dumle
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/4 dl mjölk
  • 18-10 st dumlekolor
  • 150 g margarin eller smör
  • 12 ägg
  • 12 dl socker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 1/2 tsk bakpulver
  • 11 1/4 dl mjölk 8-10 st dumlekolor 50 g margarin eller smör 2 ägg 2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulverSätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Dela dumlekolorna i mindre bitar. Värm upp mjölk i en kastrull (får inte kokas) och blanda ner dumlen i mjölken. Rör om tills alla "klumpar" försvunnit. Smält fettet. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt dumleblandningen och fettet. Smaksätt med vaniljsocker. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.