Sockerkaka fylld med chokladbollar
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50-75 g smör eller margarin
  • 12 ägg
  • 12 dl socker
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 dl mjölk eller vatten
  • 1100 g smör eller margarin
  • 13/4 dl socker
  • 13 msk kakao
  • 13 dl havregryn
  • 150-75 g smör eller margarin 2 ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk eller vatten 100 g smör eller margarin 3/4 dl socker 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3 dl havregrynSmörj och ev bröa en form, ca 1 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner bladningen i äggsmeten. Tillsätt mattfettet och vätskan (jag brukar hälla i mjölken i smöret). Rör om tills smeten är jämn och slät. Sen lägger jag små klickar av chokladbollssmeten i formen. Häller sen över lite av smeten och varvar så tills allt är slut. Jag brukar göra dubbelsats av chokladbollarna. Gräddar sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. Efter halva tiden brukar jag lägga på ett bakplåtspapper. Men tänk på att hålla koll på kakan då alla ugnar är olika!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.