Recept och bilder är från denna blogg. Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor. I det här inlägget ville jag ge ett grundrecept och idéer om hur man kan variera
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
På den tiden var jag inte så haj på det här med att anteckna vad jag gjorde när jag lagade eller bakade, så jag hade inga exakta mått på den men la upp ett ungefärligt recept ändå
Däremot är jag den som ger dig ett recept på "nyttig" smält choklad lite längre ner i detta inlägg. Så här kommer en kort novell om kokostoppar följt av ett enkelt, gott och nyttigt kokotopps-recept
Det receptet finner ni HÄÄÄR. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Servera med min goda rabarberpaj (recept HÄR). Sockerfri rabarbersaft är en riktig vinnare i sommar, gärna tillsammans med min rabarberpaj, också den utan raffinerat socker (recept HÄR)
Receptet är taget ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.