Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är ljumna
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg på låg hastighet med en degkrok. Koka upp mjölk och vaniljstång, plocka ut vaniljstången och häll mjölken över äggblandningen Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och koka upp under omrörning på medelvärme tills krämen tjocknat
Det finns hur många namn som helst på dessa bullar och sockerbullar är väl bara ett av dom. Saftiga och fluffig med massor av vaniljkräm som bara smälter i munnen
En kalljäst variant jag var lite lat och fyllde mina med marsànvaniljkräm jag kokade resultatet blev bra smakmässigt men fyllningen lite rinning så jag skriver ner orginalreceptet på vaniljkrämen så slipper man nog att krämen blir rinnig
Frön och stång ska sedan ner i kastrullen med mjölk tillsammans med äggulor, socker och potatismjöl. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. (Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas samma dag ganska snart men om du gör den med majsstärkelse går det bra att ha vaniljkrämen i kylskåp 1 dygn
Lägg den andra degkakan över och gör rundlar med ett mått. Pensla dem med smält matfett och doppa dem i socker direkt efter att de har tagits ut från ugnen
Lägg den andra degkakan över och gör rundlar med ett mått. Pensla dem med smält matfett och doppa dem i socker direkt efter att de har tagits ut från ugnen
Börja med vaniljkrämen så den hinner svalna. Vispa äggulor, strösocker och maisena luftigt med elvisp. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.