Smält margarin och häll sedan på mjölken. Det ska vara 37 grader. Lös upp jästen med lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
. Muffins som jag stod och svor över i förrgår. Men det visade sig att de blev rätt lyckade ändå. Jag hade slut på muffinsformar (hade bara tre kvar) så därför provade jag att lägga smeten i vanliga bullformar, men det blev inte alls bra så de får ni inte ens se på bild, hehe
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills den lösts upp
Lättbakad och mycket uppskattad sockerkaka med en god fyllning. 3 ägg2½ dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl kokande vattenFyllning125 g smör/margarin1 dl mjölk4 msk vaniljsockerGarneringflorsockerVispa ägg och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.