En kalljäst variant jag var lite lat och fyllde mina medmarsànvaniljkräm jag kokade resultatet blev bra smakmässigt men fyllningen lite rinning så jag skriver ner orginalreceptet på vaniljkrämen så slipper man nog att krämen blir rinnig
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Fortsätt vispa med elvisp till en smidig deg. Gör en liten grop lägg i marsankräm eller vaniljkräm. Vispa upp halvsmält smör (kör i micron) med socker och vispa med elvisp ca 2minuter
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Lägg den andra degkakan över och gör rundlar med ett mått. Pensla dem med smält matfett och doppa dem i socker direkt efter att de har tagits ut från ugnen
Lägg den andra degkakan över och gör rundlar med ett mått. Pensla dem med smält matfett och doppa dem i socker direkt efter att de har tagits ut från ugnen
Börja medvaniljkrämen så den hinner svalna. Vispa äggulor, strösocker och maisena luftigt med elvisp. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.