1 smör,
sockerBörja med vaniljkrämen: Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör i vaniljsocker.
1 Gör
degen: Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
1 Tillsätt
smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
1 Lägg
degen på mjölat bakbord och dela i tre bitar. Kavla ut varje bit till en platta och skär rutor, 8x8 centimeter.
1 Lägg
en klick fyllning på varje och vik in hörnen. Tryck ihop och lägg med skarven ner i formar eller på ett bakplåtspapper.
1 Låt
jäsa i en timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen och bullen återfå sin form, då är de färdigjästa.
1 Grädda
i ugn, 225 grader, cirka 10 minuter. Vid servering, pensla med smält smör och doppa i socker.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.