Sockerbullar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 15 dl mjölk
  • 1150 g rumsvarmt smör
  • 11 1/2 dl socker
  • 11 tsk salt
  • 12 tsk stött kardemumma
  • 115-16 dl vetemjöl
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 dl mjölk
  • 14 äggulor
  • 11 dl socker
  • 12 msk maizena majsstärkelse
  • 12 msk vaniljsocker
  • 1 Garnering:
  • 1
 smör, sockerBörja med vaniljkrämen: Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör i vaniljsocker.
  • 1 Gör degen: Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  • 1 Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
  • 1 Lägg degen på mjölat bakbord och dela i tre bitar. Kavla ut varje bit till en platta och skär rutor, 8x8 centimeter.
  • 1 Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen. Tryck ihop och lägg med skarven ner i formar eller på ett bakplåtspapper.
  • 1 Låt jäsa i en timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen och bullen återfå sin form, då är de färdigjästa.
  • 1 Grädda i ugn, 225 grader, cirka 10 minuter. Vid servering, pensla med smält smör och doppa i socker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.