Varsågoda för en vegansk rätt som är billig men som inte känns så billig. Allt tack vare ett smörigt, gratinerat potatismos som genast gör ditt liv några snäpp bättre
Fiskgratäng står på menyn idag, en gratäng som görs i tre olika delar men det betyder inte att den är komplicerad på något vis, det behövs bara lite strategi och planering
Hej. Vintern nalkas och i morgon är det första december och i helgen första advent. Det är bråda tider både i tomteverkstaden samt hemma hos Sveriges alla matbloggare och matkreatörer för banne mig om det inte ska lagas julmat så det sprutar ut genom öronen på oss de kommande veckorna
Efter några dagars (välbehövlig) rejäl vila efter nyårsfirandet var det med fulladdat matlagningsbatteri och inspirationskonto som jag gick loss på dessa parmaknyten med massor av gott
***I annonssamarbete med Anamma Sverige***. Hej. Hoppas allt är fint med er. För två veckor sedan utlyste jag och Anamma en tävling där tre glada vinnare får komma till min matlagningsstudio och laga upp, äta och filma ett julbord tillsammans med mig där videon sedan hamnar på vår youtubekanal och här på bloggen
När livet ger dig äpplen, gör en äppelchutney (eller möjligtvis en äppelkaka) resonerade Håkan förra helgen, när han såg den stora påsen med äpplen vi fått hemlevererade av frugans arbetskamrat
Igår var det som bekant alla hjärtans dag. Här hemma var firandet ganska lågmält. Sambon förärade mig och köket med två underbara orkidéer – »rosor kändes så kortsiktigt, de dör ju på en gång« – och jag svarade med att knåpa ihop semlor till kvällskaffet
Vad ska man ha till middag är väl egentligen den frågan de flesta av oss ställer sig så där framåt tvåtiden då lunchen börjat lägga sig och den dagliga planeringen skall till verket
I skafferiet har jag en påse wakame som aldrig tar slut, man använder ju inte så mycket åt gången. Jag funderade på att använda den för att smaksätta pasta men vad ska man ha till
Nä, det är inte ens någon idé att med mobilen få till några snitsiga bilder. Under den första tiden efter jag flyttat hemifrån (för måååånga år sedan) så åt jag ofta korv stroganoff och makaroner
Ni som följer husmorsbloggen vet att min favoritfestmat är löjrom. Har du absolut panik inför nyårsfesten och vill servera något snitsigt och väldigt snabbt till champagnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.