Fiskgratäng med citronsås och knaprigt örttäcke
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g vit fisk, vi använde torsk
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk fiskfond
  • 1 citron, finrivet skal från halva och saft efter eget tycke
  • hackad dill
  • salt och peppar
  • Potatismos
  • 500 g potatis, skalad och delad i mindre bitar
  • 1 msk smör
  • ½ dl mjölk eller grädde
  • salt och peppar
  • Örttäcke
  • 2 skivor vitt bröd (går bra även om det innehåller hela korn!)
  • 1 msk rapsolja, gärna med citronsmak
  • ½ dl hackad dill och persilja
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • ½ dl riven västerbottensost eller annan smakrik ost
  • Mixa samman alla ingredienserna i mixer eller med mixerstav.
  • Ta ut fisken och höj temperaturen i ugnen till 225 grader Klicka ut potatismoset runt fisken och strö örttäcket över fisken.
  • Ställ in formen mitt i ugnen och grädda tills täcket fått en fin färg och är knaprigt, ca 10 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.