kr var får/lamm och getkött ingredienser i både dereligiösa offrandet som det dåtida köket, på fester och stora mål-tider förekom fårkött lika självklart som den dåtida seden var attligga till bords
Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
--- låt oss tänka ut ett krångligare sätt att göra vispgrädde. Matfusket tipsar om Aftonbladets artikel om hur det som i butikerna stolt kallas grädde inte är annat än mjölk, vatten och förtjockningsmedel
-En mening jag kommer bli retad för resten av livet. Jag äter inte lamm. Var lite skeptisk eftersom jag inte brukar tycka att det är någon direkt höjdare
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
i ca 10-12 min. Älskar du Dumlekola. Då ska du definitivt baka dessa små läckerheter. Dessa Dumlekakor gjorde jag för ett tag sen till barnens förskolefröknar
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc. Sätt ugnen på 175-200 grader å preppa en brödform med bakplåtspapper 2
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.