Ingredienser 3-4 portioner, ca 30 minuter Snabbrimmad torsk 375 g torskfilé eller torskrygg. 1 liter vatten. 0,7 dl salt Polentamos 500 ml grönsaksfond. 170 g polenta. 1 dl riven lagrad ost. Svartpeppar och salt Tillbehör 100 g Smör
När det var dags att fira in vårendenna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Om du har torskrygg med skinn lägger du ner torsken med skinnsidan ner och öser sedan ovansidan med smör tills torsken är klar - den ska ha enliten kärna i mitten
Hur gott ochenkelt som helst, bara man har ett djupfryst torsk hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha torsk i frysen är ett bra att ha
Torskrygg4 bit torskrygg, utan skinn (à 150 g) salt strösocker smör. 1Citronglaserad kålrabbi800 kålrabbi 50 g smör 1 citron, skal och saft salt olivolja. 1Örtkräm med stenbitsrom2 dl crème fraîche 0,5 ask krasse 0,5 dl dill, hackad 100 g stenbitsrom salt. 1Brynt smör100 g smör
Idag serverades det ångadtorsk ihop med skirat smör, ägghack och polkabetor. Polkabetor är ju så himla fina och dessutom väldigt goda då de ugnsbakas med smör
Torsken serverades utan räkor och vitvinsås och med brynt smör istället. Lägg torsken på morötterna, salta och peppra samt lägg på rikligt med dill och smör
Koka upp vattenoch lök i en bred kastrull. Hacka äggen grovt. 1 Koka potatis i lättsaltat vatten. Lägg äggen i en kastrull med kokande vattenoch låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vattenoch gnid in den med salt. Lägg i fiskenoch sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gylleneoch doftar nötigt. 4 Ånga sockerärtorna i ett durkslag över potatisen de sista 5 min de kokar. 5 Servera torsken med potatis, hackat ägg, hackad persilja, brynt smör och sockerärtor. 500 g torsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.