Torsk med brynt smör och pepparrot
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fisk
  • 1300 g räkor
  • 16 ägg
  • 115 cm pepparrot
  • 11 citron
  • 11 kruka dill
  • 1200 g smör
  • 1600 g potatis
  • 1 Smör till stekning
  • 1 Torsk med pepparrot600 g fisk 300 g räkor 6 ägg 15 cm pepparrot 1 citron 1 kruka dill 200 g smör 600 g potatis Smör till stekningTorsk med pepparrot
  • Tornera, dvs skala potatisen med kniv så att du får sex kanter. Spara det som skärs bort, kan tex. friteras.
  • Koka potatisen i saltat vatten samt koka äggen i ca 6 minuter.
  • Riv redan äggen på ett rivjärn på den grova sidan. Blanda rivet ägg med skalade räkor och nyriven pepparrot i en bunke. Tillsätt hackad dill och blanda runt.
  • Skär klyftor av citronen.
  • Stek sedan fisken först i en varm panna i olja, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på andra sidan i smör. Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak och tillagar den.
  • Bryn avslutningsvis 200 g smör i en kastrull, spara en klick smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret. Rör med jämna mellanrum i kastrullen så att det inte bränner. När smöret fått en bärnstensfärg och doftar nötigt är det klart. Ta bort det från värmen och blanda ner den sista klicken smör.
  • Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepparrot samt brynt smör och en citronskiva.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.