1 Torsk
med pepparrot600 g fisk 300 g räkor 6 ägg 15 cm pepparrot 1 citron 1 kruka dill 200 g smör 600 g potatis Smör till stekningTorsk med pepparrot
Tornera, dvs skala potatisen med kniv så att du får sex kanter. Spara det som skärs bort, kan tex. friteras.
Koka potatisen i saltat vatten samt koka äggen i ca 6 minuter.
Riv redan äggen på ett rivjärn på den grova sidan. Blanda rivet ägg med skalade räkor och nyriven pepparrot i en bunke. Tillsätt hackad dill och blanda runt.
Skär klyftor av citronen.
Stek sedan fisken först i en varm panna i olja, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på andra sidan i smör. Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak och tillagar den.
Bryn avslutningsvis 200 g smör i en kastrull, spara en klick smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret. Rör med jämna mellanrum i kastrullen så att det inte bränner. När smöret fått en bärnstensfärg och doftar nötigt är det klart. Ta bort det från värmen och blanda ner den sista klicken smör.
Servera fisken med kokt potatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg och pepparrot samt brynt smör och en citronskiva.
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det bryntasmöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Ta bort skummet med en sked och häll upp det bryntasmöret i en kanna utan att bottensatsen följer med
Servera på varma tallrikar med rotfruktsstavar och rucolasallad, bryntsmöroch nyriven pepparrot. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Kokt TorskmedPepparrotssmör. Låt dra ett par minuter, vänd försiktigt torskenmed en stekspade. Kokt torsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del
Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt riven pepparrotoch ev. lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.