37 grader
och lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, för hand eller i maskin. Tillsätt mjöl efterhand och arbeta ihop till en smidig deg.
Helt rätt tänkt – resultatet blev mer än bra. Resultatet blev ett gott ochsaftigt hälsobröd. Eftersom fröbrödet tog slut på nolltid var det dags att kavla upp armarna och ge sig ut i köket
Ett gott bröd som blir extra saftigt av skållad havregryn och linfrön. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
The post Mjukt ochsaftigt glutenfritt bröd med lingon – och zucchini. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.