Ett gott bröd som blir extra saftigt av skållad havregryn och linfrön. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver. 1Grädda i 150-175 grader i 50-55 minuter
Vitamin E som ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar samt bygger upp immunförsvaret. Redan nu vill jag säga att hoppa inte över salsan - det är den som gör hela rätten, tycker jag
SÅ mycketgott man kan rulla in i pasta och vad gott det blir med fettstinn sås och massor med ost. Jag lade till prosuitto och mozzarella till exempel, för det är så gott med den salta skinkan och segmjuk ost inuti rullarna
Såhär på höstkanten när det är mörkt och man inte har så mycket ork att stå vid spisen hela tiden samtidigt som man gärna vill äta bra mat så att man får lite energi kan vi passa på att lyfta upp vår favorit-chiligryta igen
Det blev mycket godare än köpt sweet chilisås, eller helt annorlunda - sötare i och med den goda honungssmaken och starkare, köpt sweet chilisås är mildare och mer "bulk" än smak i jämförelse
GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.