Första rätten ut blev därför en Kikärtsgrytamed indiska smaker i Crock Pot. Här har jag fräst lök, vitlök, paprika och zucchini tillsammans med tomatpuré och kryddor i grytan på spisen
Smaka av med salt och ev mer currypasta. Skär fisken i stora tärningar och krydda dem med salt. Kan inte påstå att vår familj äter särskilt mycket fisk, jag skulle kunna tänka mig att äta fisk oftare än 1-2 ggr/vecka, och det konstiga är att trots att jag tycker att fisk kan räknas in i kategorin snabbmat så är det av någon outgrundlig anledning ruskigt svårt att få till mer fisk på menyn. Servera fiskgrytan med jasminris, cashewnötter och thaibasilika 4 portioner
Dessa skarpa smaker balanseras med hjälp av krämig kokosmjölk och söt banan. Jag tycker att människor som orkar syssla med långkok och annat timtals arbete i köket förtjänar en hel del beröm
Häll på vinäger, ½ dl vatten och krydda med paprika, oregano, mynta och kanel. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Fräs ett par minuter tillsammans med spiskummin och curry. Kikärtsgrytamed Indiska smaker 4 port1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk olja/smör2 tsk spiskummin2 tsk curry1 pkt passerade tomater11/2 dl grädde1dl vatten5 dl hemkokta kikärter eller (ca 1 1/2 burk)2-3 nävar färskbladspenat1 tsk saltnymalen pepparSkala och hacka löken. Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar Kikärtsgrytamed Indiska smaker 4 port
Den här grytan påminner faktiskt lite om en flygande Jakob i smakerna. Jag serverade den med zucchinipasta då jag hade ett gäng zucchinis i kylen men den är nog lika god till lite ris eller quinoa
Hetta upp en stor stekgryta eller stekpanna med smör och olja och fräs hälften av löken mjuk. Tillsätt hälften av kålen och krydda med hälften av chilin, curryn och farinsockret
Den här grytan medafrikanskasmaker är helt vegan, och smakar gott till ris eller quinoa. Det såg ju riktigt lovande ut för några dagar sedan med vårvärme, solsken, snödroppar och tussilago, men nu har det svängt med besked
Jag gillar att man kan variera den lite från gång till gång med de råvaror som är i säsong. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.