Själva trädgårdarna har funnits sedan 1861, då många trädgårdsmästare utbildades här, men det var på 1980/90-talet som Lars Krantz och Pål Borgs restaureringsarbete gav trädgården sitt fantastiska uppsving
Det passar perfekt en dag som denna, när det känns det som om vi flyttat till nordpolen. Jajamensan. Jag går helt emot alla regler och hoppar över fredagsdrinken och kommer med en lördagsdrink
Fyll frallan med köttfärsröran och bred creme fraiche-blandningen ovanpå. Skjuts in i ugnen i 225 grader ca 10-15 minuter. -Mama Skogly ♥ ca 600 g tacofärs (köttfärs+1,5 påse tacokrydda)
Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter beroende på din ugn, en sticka ska komma ut torr men se ändå till att inte övergrädda. Strawberry Swiss Meringue Buttercream4 stora äggvitor225 g fint strösocker280 g rumsvarmt smör1½ tsk vaniljpulver1 nypa saltca 2-3 kapsyler med smultron essensnågra droppar röd karamellfärgca 2-3 dl jordgubbsmarmelad eller fast jordgubbspuréLägg äggvitorna och sockret i en skål till en assistent. Vispa tills marängen är helt tjock, glansig och skålen börjar kännas sval, det tar ca 10-15 minuter. ca 2-3 kapsyler med. ca 2-3 dl jordgubbsmarmelad
Picknick -tips. Men jag försöker att inte tänka så, utan istället tänka på det jag uplevt under helgen, det jag har - vi har - och hur livet kan ändra sig till det bättre när man som minst anar
Vi var ett litet, härligt gäng mat- och bakbloggare som möttes upp i Alingsås i torsdags morse. I förra veckan hade jag den stora förmånen att få följa med på ”Fikaresan 2016” som anordnades av Västsvenska turistrådet med syfte att visa upp Västsverige som turistmål med fika i fokus
Inte precis som skillnaden mellan Nordpolen och Sahara…. Okej, som förälder måste man hålla vad man lovar – och vi har lovat att 14-åringen får bestämma maten var tredje vecka
Vitkålssallad med Varmrökt Sidfläsk och Ost ½ liter finstrimlad Ekologisk Vitkål 1 dl Aioli från Gourmetservice 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 msk Druvan’s Ekologisk Skånsk Senap 1 dl vit Ekologisk Balsamvinäger från Saltå Kvarn Havssalt och Svartpeppar 150 gr Varmrökt Sidfläsk från Coop 100 gr Änglamark Ekologisk mild Ost 10-15 Ekologiska Cocktailtomater Riv vitkålen fint med osthyvel i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.